INTERESANTI: Lietuvā mazie eksperti spriež par valsts problēmjautājumiem

© f64

Kā jau zināms, 1.jūnijs ir atzīts par Starptautisko bērnu aizsardzības dienu. Mūsu kaimiņvalstī Lietuvā norisinājās ļoti interesanta, līdz šim nebijusi aktivitāte, kas rīkota parlamentā, kur no Saeimas tribīnēm mazi bērni apsprieda svarīgums tematus, savukārt vecāki- iejutās klausītāju lomā.

Tikai apspriesti daudzi svarīgi jautājumi, kā, piemēram, par vardarbību ģimenē, bezdarbu, sociālajiem rslāņiem, attiecībām starp ģimeni un skolotājiem, kā arī daudzpusīgajām izglītības reformām, vēsta portāls Bnn.lv.

Spilgtākie diskusiju komentētāji sasniedz vien septiņus līdz divpadsmit gadu vecumu. Lūk, spilgtākie citāti:

''Ja man būtu Harija Potera spējas, es vispirms dotu naudu bērniem, kuriem nav savu māju un kuru vecākiem nav darba. Daudzi vecāki tāpēc brauc strādāt uz citām valstīm - Norvēģiju, Angliju un Īriju. Es arī palīdzētu veciem cilvēkiem, kuriem ir grūti strādāt, nav naudiņas garšīgiem ēdieniem un kuri nevar nopirkt drēbes un zāles'', min septiņus gadus vecais Bens (Benas) no Klaipēdas.

Citam svarīgam jautājumam pievērsās 12 gadus vecā Deimante (Deimantė) no Alītas pilsētas: ''Mīļie pieaugušie! Cik daudz jūs cenšaties parunāties ar saviem bērniem? Starp citu, tas neko nemaksā. Pamēģiniet nomainīt virtuālo pasauli mobilā telefona ekrānā, TV vai radio pret īsto… Tas būtu to vērts, vai ne?''.

Protams, izskanēja pretenzijas par šī brīža aktuālo mācību gadu pagarināšanu, kur konkrēts lēmums vēl nav pieņemts.

''Man patīk būt skolā, tomēr es saku stingru «nē» mācību gada pagarināšanai. Gudrie varas cilvēki ir sākuši sistēmu pārtaisīt no nepareizā puses. Cienījamie deputāti, lūdzu, sāciet to mainīt no esošās izglītības programmas puses. Lūdzu, pievērsiet uzmanību tam, ko par jūsu plāniem saka skolēni un skolotāji, viena iemesla dēļ - mēs ar to saskaramies katru darbadienu''.

Svarīgākais