Vācijā trīs nedēļas tvarsta izbēgušu kobru

Aptuveni 100 000 eiro Vācijas pilsētas Melheimas varas iestādēm izmaksājusi trīs nedēļas ilgusī izbēgušas kobras tvarstīšana. Galu galā rāpulis atrasts beigts, bet tā 19 gadus vecajam īpašniekam tiks aizsūtīts ievērojams rēķins.

Par 30 centimetrus garās pusaugu kobras izbēgšanu no terārija Melheimas varas iestādes tika informētas 18. martā. "Mums nācās darīt visu iespējamo, lai kobru atrastu," sarunā ar "Reuters" sacījis pilsētas domes pārstāvis Folkers Vībelss. Operācija patiešām bijusi vērienīga – iedzīvotāji evakuēti no vesela kvartāla mājām, no ēkām izvāktas mēbeles, tajās izvietoti lipīgi tīkli un citas lamatas, bet durvis un logi noslēgti, lai rāpulis nevarētu izbēgt. Pagājušonedēļ vietējais glābšanas dienests triumfējoši ziņoja, ka kobra ir atrasta – tā iekļuvusi kādās lamatās un nobeigusies. "Tagad viss beidzies laimīgi. Protams, mums, nevis čūskai," piebildis Vībelss.

Pilsētas varas iestādes pavēstījušas, ka aptuveni 60 000 eiro plāno piedzīt no čūskas īpašnieka. Pagaidām gan nav skaidrs, kā tas izdosies, jo puisis, kurš rāpuli par 70 eiro nopircis vietējā zooveikalā, esot bezdarbnieks. Jāpiebilst, ka šīs sugas kobras spēj izaugt pat 1,5 metrus garas, un pilsētas varas iestādes jau izteikušas gandarījumu, ka pagaidām īpašnieku nolaidības dēļ brīvībā nav pasprukuši lielāki rāpuļi.