Latvijā nevar atgriezties 250 tūroperatora "Novatours" klientu

Atcelto avioreisu dēļ Latvijā patlaban nevar atgriezties 250 tūroperatora "Novatours" klientu, biznesa portālam "Nozare.lv" apliecināja "Novatours" valdes loceklis Leonīds Močeņovs.

Tikpat lielam skaitam ceļotāju laika posmā no pagājušās ceturtdienas līdz šodienai bija paredzēts doties ceļojumā ar "Novatours", un vulkāna radītā haosa rezultātā nācās plānus atcelt.

Tie ir ceļotāji no Latvijas, kuri devušies kādā no "Novatours" piedāvātajiem ceļojumiem. Laika periodā kopš ceturtdienas vakara, kad satiksme Latvijas gaisa telpā tika slēgta, tūroperatoram "Novatours" bija plānots pa vienam ienākošajam un izejošajam reisam no Tenerifies Spānijā, Hurgadas un Šarmelšeihas Ēģiptē.

Abi brīvdienās plānotie reisi no un uz Ēģipti ir atlikti un tiks realizēti, līdzko uzlabosies situācija un atkal būs atļauti lidojumi Latvijas gaisa telpā.

Savukārt ziemas sezonas pēdējais reiss uz Tenerifi, kas bija plānots 16.aprīlī, bet līdz šim atlikts, tiek atcelts pavisam un tiks organizēts tikai izejošais reiss no Tenerifes, līdzko radīsies šāda iespēja. "Līdz tam laikam klientiem, kas patlaban atrodas ceļojuma galamērķī Ēģiptē vai Kanāriju salās, neatliek nekas cits, kā piespiedu kārtā pagarināt savu atvaļinājumu," pauda kompānijas vadītājs.

"Novatours" norāda, ka tūroperators garantē visu savu klientu nogādāšanu atpakaļ Rīgā ar pirmo izejošo reisu pēc Latvijas gaisa satiksmes atjaunošanas.

Močeņovs "Nozare.lv" atzina, ka vēl nevar sniegt informāciju par to, kādā veidā un vai tiks kompensēti zaudējumi, kas ceļotājiem radušies saistībā ar ceļojuma pagarināšanu, kā arī patlaban neesot iespējams noteikt kopējo zaudējumu apjomu.

"Pirmkārt, mēs risinām jautājumu par to, kā ceļotājus nogādāt atpakaļ Latvijā. Un tikai pēc tam sāksim risināt naudas lietas," pauda Močeņovs.

Kā ziņots, tūroperatora "Tez Tour" zaudējumi Īslandes vulkāna radītā haosa rezultātā sasniedz aptuveni 10 000 līdz 15 000 latu, biznesa portālam "Nozare.lv" apliecināja "Tez Tour" direktors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs.

Paļgovs pastāstīja, ka to ceļotāju skaits, kuri patlaban nevar atgriezties Latvijā atcelto avioreisu dēļ, sasniedz aptuveni 500 cilvēku. Tie ir ceļotāji no Latvijas, kuri devušies kādā no "Tez Tour" piedāvātajiem ceļojumiem uz Hurgadu un Šarmelšeihu Ēģitpē un Tenerifi Spānijā.

Tikpat lielam skaitam ceļotāju laika posmā no pagājušās ceturtdienas līdz šodienai bija paredzēts doties uz šiem tūrisma galamērķiem, un vulkāna radītā haosa rezultātā nācās plānus atcelt. Laika posmā no pagājušās ceturtdienas "Tez Tour" atcēla dažus reisus uz Antāliju Turcijā, vienu reisu uz Šarmelšeihu Ēģiptē un Tenerifi Spānijā.

Paļgovs stāstīja, ka "Tez Tour" patlaban dara visu iespējamo, lai ceļotāji varētu veiksmīgi atgriezties Latvijā, tajā skaitā kompensē uzturēšanos un ēdināšanu viesnīcās par papildus dienām.

"Tez Tour" vadītājs arī pastāstīja, ka pāris stundu laikā situācija mainīsies, jo tūroperators no Viļņas lidostas ir nosūtījis lidmašīnu uz Tenerifi, lai atgādātu atpakaļ Latvijā 164 ceļotājus. Ja līdz tam laikam, kad lidmašīna atgriezīsies, būs atvērta lidosta "Rīga" - lidmašīna nolaidīsies Latvijā, ja nē - Lietuvā, un pēc tam ceļotāji ar autobusu tiks nogādāti Latvijā.

"Principā "Tez Tour" varētu zaudējumus nekompensēt, jo tā ir "force majore" situācija. Taču pieņēmām lēmumu pilnībā kompensēt gan transporta, gan papildus uzturēšanās izmaksas četrzvaigžņu viesnīcās ar ēdināšanu trīs reizes dienā. Uzskatām, ka tā ir mūsu atbildība, un darām visu iespējamo, lai situācija normalizēties," teica Paļgovs.

Kā ziņots, vulkāna izvirdums Īslandē radījis milzīgu pelnu mākoni, kā dēļ četru dienu laikā visā Eiropā atcelti 63 000 reisu.

Joprojām gaisa telpu pilnībā vai daļēji slēgušas aptuveni 30 valstis, tādējādi aptuveni 6,8 miljoni pasažieru spiesti ilgstoši gaidīt ziņas par situācijas uzlabošanos vai mainīt savus ceļošanas plānus, liecina Starptautiskās Lidostu padomes apkopotā informācija.

Noteiktie ierobežojumi kopumā paralizējuši 313 lidostas, tostarp lidostu "Rīga".

Svarīgākais