"Islāma valsts" uzņemas atbildību par sprādzienu Mančestrā

© SCANPIX

Britu varasiestādes uzskata, ka tās ir noskaidrojušas vīrieti, kurš iepriekšējās dienas vakarā uzspridzinājās Mančestrā, noslepkavojot 22 cilvēkus, otrdien paziņojusi Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja. Savukārt britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka atbildību par notikušo uzņēmusies teroristiskā organizācija "Islāma valsts".

Varasiestādes pagaidām nolēmušas slepkavas vārdu neatklāt. Tikmēr britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka saistībā ar notikušo uzbrukumu Lielbritānijā aizturēts kāds 23 gadus vecs vīrietis.

Meja atzina, ka dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā sarīkotais sprādziens bijis viens no briesmīgākajiem teroraktiem, kādu pieredzējusi Apvienotā Karaliste, taču piebilda, ka "uzbrucēja gļēvulībai stājās pretī ārkārtas dienestu un Mančestras ļaužu varonība".

Savukārt jaunākā informācija liecina, ka teroristiskā organizācija "Islāma valsts" ziņojumu aplikācija "Telegram" paziņojusi, ka tā uzņemas atbildību par notikušo.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais