Aculiecinieki pastāsta par piedzīvotajām šausmām teroraktā Mančestrā

© SCANPIX

Šis rīts visā pasaulē sācies ar ziņām no Lielbritānijas, kur pašnāvnieka sarīkota sprādziena laikā Mančestras arēnā miruši 22 cilvēki, bet vēl 59 ievainoti. Aculiecinieki medijiem pastāstījuši par piedzīvotajām šausmām koncerta laikā.

"The Guardian" vēsta, ka kāds 22 gadus vecs koncerta Semijs informējis, ka sprādziens līdzinājies troksnim, kas dzirdams, kad pārsprāgst milzīgs balons. Mirkli pēc notikušā bijuši dzirdami kliedzieni. Pēc dažām sekundēm teju visi apmeklētāji centušies pamest Mančestras arēnu.

Līdzīgi par piedzīvoto stāstījusi arī Elija, kura neilgi pēc sprādziena video iemūžinājusi arēnā notiekošo. Cilvēki bijuši panikā un nekavējoties centušies pamest notikuma vietu. Daudzi apmeklētāji izmisīgi centušies atrast savus tuviniekus.

17 gadus vecais Olivers, kurš sprādziena brīdī atradies ārpus koncertzāles norādījis, ka dzirdējis sprādziena troksni un tad ievērojis, ka milzīgs cilvēku pūlis cenšas pamest arēnu. Bijis redzams, ka ne vien apmeklētāji, bet arī apsargi īsti nesaprot, kas noticis.

SCANPIX

Jau vēstīts, ka izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.22:33 pēc vietējā laikā. Nekavējoties notikuma vietā ieradies liels skaits likumsargu un mediķu. Aptuveni plkst. 23:00 Mančestras policija mikroblogošanas vietnē twitter ziņojusi, ka noticis kāds incidents un aicināja netuvoties koncerta vietai.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais