Gaisa satiksmes ierobežojumi liek atcelt dažādus pasākumus

Īslandes vulkāna pelnu dēļ noteiktie gaisa satiksmes ierobežojumi liek atcelt dažādus Latvijā nedēļas sākumā plānotus pasākumus - gan amatpersonu tikšanās un biznesa pasākumus, gan arī kultūras un izklaides sarīkojumus.

Uz nenoteiktu laiku pārcelta Čehijas prezidenta un viņa kundzes valsts vizīte Latvijā, kā arī Rīgā plānotais Latvijas-Čehijas biznesa forums.

Atceltas divas 15.starptautiskā Baltijas baleta festivāla laikā paredzētās Francijas Žorža Mombojes deju grupas izrādes "Boyakodah". Tiek atcelta pirmdienas vakarā Latvijas Nacionālajā operā paredzētā un 21.aprīlī Ventspils teātra namā "Jūras vārti" paredzētā izrāde. Francijas deju grupas izrādes tiek pārceltas uz šā gada oktobri.

Uz nenoteiktu laiku atcelta Luksemburgā paredzētā Eiropas Savienības Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksme, kurā bija paredzēts runāt par kopējo zivsaimniecības politikas reformu.

Kā ziņots, vulkāna izvirdums Īslandē radījis milzīgu pelnu mākoni, kā dēļ četru dienu laikā atcelti 63 000 reisu.

Joprojām gaisa telpu pilnībā vai daļēji slēgušas aptuveni 30 valstis, tādējādi aptuveni 6,8 miljoni pasažieru spiesti ilgstoši gaidīt ziņas par situācijas uzlabošanos vai mainīt savus ceļošanas plānus, liecina Starptautiskās Lidostu padomes apkopotā informācija.

Noteiktie ierobežojumi kopumā paralizējuši 313 lidostas, tostarp lidostu "Rīga".

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais