Uz Igaunijas robežas jāuzrāda pase

© publicitātes foto

Saistībā ar NATO ārlietu ministru sanāksmi Tallinā Igaunija no šodienas 17.aprīļa līdz 23. aprīlim atjaunota robežkontrole uz Šengenas zonas iekšējām robežām.

Šī ir pirmā reize pēc Igaunijas pievienošanās Šengenas zonai 2007. gada decembrī, kad atjaunos robežkontroli.

Pagaidu robežkontrole sāksies šodien, 17. aprīlī, pulksten 21.00, bet beigsies 23. aprīlī pulksten 21.00. Igaunijas atbildīgie dienesti informē, ka pagaidu robežkontroles laikā personai, šķērsojot Igaunijas valsts robežu, būs jāuzrāda ceļošanai derīgs dokuments. Minētajos datumos robežas šķērsošana būs atļauta tikai caur pagaidu robežkontroles punktiem.

Pagaidu robežkontrole nozīmē to, ka personām, kuras vēlēsies ieceļot Igaunijā, pārbaudīs dokumentus. Proti, minētajā laika periodā atjaunos robežšķērsošanas kārtību, kāda bija spēkā līdz Latvijas un Igaunijas pievienošanās Šengenas konvencijai 2007. gadā.

Arī šobrīd, ieceļojot Igaunijā, personai ir jābūt ceļošanai derīgam personu apliecinošam dokumentam, bet laikā no 17. līdz 23. aprīlim tiks atjaunota vispārēja dokumentu kontrole pagaidu robežkontroles punktos. Eiropas Savienības pilsoņi Šengenas zonas iekšējās robežas drīkst šķērsot, uzrādot ID kartes. Latvijā šādas kartes izsniegtas netiek, Latvijas Republikas pilsoņiem un nepilsoņiem, lai, ieceļojot Igaunijā, šķērsotu Šengenas zonas iekšējo robežu, ir jābūt ceļošanai derīgai pasei.

Igaunijas atbildīgie dienesti aicina ņemt vērā, ka uz robežas veiks dokumentu kontroli, līdz ar to robežas šķērsošana varētu prasīt ilgāku laiku.

Dienvidigaunijā un Rietumigaunijā pagaidu robežas kontrole ietvers dažu pierobežas ceļu slēgšanu kustībai un attiecīgu zīmju un norāžu uzstādīšanu. Šajā laikā varētu arī nedaudz mainīties starpvalstu publiskā transporta pienākšanas laiki Igaunijā.

Svarīgākais