Mākslas darbus notur par pašnāvniekiem

Ņujorkas policija ir saņēmusi vismaz desmit iedzīvotāju zvanus, kas cilvēka lieluma figūras, kuras izvietotas uz namu jumtiem, bija noturējuši par cilvēkiem, kas grasās lēkt lejā.

Britu skulptors Entonijs Gormlijs no stiklašķiedras un dzelzs izgatavotās statujas ir izvietojis dažādās vietās pilsētā — uz ietvēm, ielām, jumtiem un dzegās. Instalācija ir saņēmusi pilsētas pašvaldības svētību un tika atklāta pagājušajā mēnesī.

Īsi pēc mākslas projekta atklāšanas vienā no izvietošanas vietām Empire State Building kāds students nolēca no liela augstuma un nositās.

Savukārt Ņujorkas policija vēl pirms projekta oficiālās atklāšanas brīdināja cilvēkus, lai tie šīs instalācijas neuztver par dzīviem cilvēkiem. Tomēr zvani turpina pienākt. Kāds policijas darbinieks izdevumam New York Post žēlojās, ka policijai nav tik daudz darbinieku, lai varētu tērēt resursus izmeklējot lietas par statujām, kas grasās izdarīt pašnāvību.

Līdzīgs mākslas projekts E. Gormlijam 2007. gadā bija arī Londonā. Mākslinieks New York Post izteicās, ka statujas bija paredzētas kā „Ņujorkas svinēšana”, un „ja cilvēki domā par nāvi un pašnāvībām, tas ir skumjš evolūcijas atspoguļojums”.