Zinātnieki brīdina: Var pamosties gadsimtiem snauduši nāvējoši vīrusi

© Ekrānšāviņš no video

Britu raidsabiedrība BBC informē, ka pastāv nopietnas bažas, ka ledāju kušanas rezultātā pamodīsies gadsimtiem snauduši nāvējoši vīrusi.

Jau pirms vairākiem gadiem cilvēce cietusi no dažādiem baktēriju izraisītiem nāvējošiem vīrusiem. Zinātnieki pauduši bažas, ka ledāju kušanas rezultātā var pamosties baktērijas, kas gadiem ilgi izdzīvojušas ledājos.

Žans Mišels Klevjē, evolūcijas bilogs, norādījis, ka mūžigo ledāju slāņu sastāva pētīšanas laikā gūti pierādījumi, ka tajos patiešām atrodamas dažādas baktērijas. "Šajos ledāja slāņos iespējams atrasts baktērijas, kas pirms vairākiem gadu desmitiem izraisījušas globālas epidēmijas," norāda speciālists.

Tiesa, šī nav pirmā reize, kad zinātnieki atgādinājuši, ka šķietami izmirušas baktērijas joprojām apdraud cilvēci. 2005.gadā NASA zinātnieki atklājuši, ka Aļaskā ledū atrodama baktērija, kas pasaulē bijusi sastopama pat pirms 32 000 gadu.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais