ASV nomestā "Visu bumbu māte" nogalinājusi 36 kaujiniekus

© SCANPIX

ASV armija ceturtdien Afganistānā "Islāma valsts" kaujinieku kompleksam uzmetusi vienu no pasaules jaudīgākajām bumbām. Jaunākā informācija liecina, ka uzmestā bumba, kas tiek dēvēta par "Visu bumbu māti" nogalinājusi vismaz 36 kaujiniekus.

Jau vēstīts, ka 9800 kg smagā bumba nomesta uz tuneļu kompleksa Nangarhāras provinces Ačinas rajonā, kuru aktīvi izmantojuši tā dēvētās teroristu organizācijas "Islāma valsts" kaujinieki. Afganistāna paziņojusi, ka eksplozijā cietuši arī civiliedzīvotāji.

SCANPIX

Bijušais Afganistānas prezidents Hamids Karzajs jau nosodījis šo ASV rīcību, norādot, ka tā bijusi "necilvēcīga un ļaunprātīga."

Zināms, ka jaudīgās bumbas sprādzienā iznīcināta arī daļa no tā dēvētās "Islāma valsts" kaujinieku ieroču arsenāla.

"GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast" (MOAB) bumba, kas sarunvalodā tiek dēvēta par "Visu bumbu māti", ir jaudīgākā bumba, kas nav atombumba. Šī ir pirmā reize, kad tā izmantota kaujā.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais