Noskaidrots, kā izcēlies ugunsgrēks Krusta kalnā Lietuvā

© Ekrānšāviņš no "15min.lt"

Pirmdien Lietuva mediji informēja, ka Krusta kalnā, kurā gada laikā viesojas aptuveni 240 000 apmeklētāju, izcēlies ugunsgrēks. Kā izrādās, tad noskaidrots, ka ugunsgrēks izraisīts apzināti.

Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēmuši dienas pirmajā pusē. Glābēji norādījuši, ka ja vietējie ugunsgrēku nebūtu pamanījuši ātrāk, iespējams, uguns būtu nodarījusi daudz lielākus postījumus.

"TV3.lt" vēsta, ka žurnālistiem izdevies noskaidrot, ka ugunsgrēks tūristu iecienītajā objektā izraisīts apzināti. To izdarījis kāds 73 gadus vecs pensionārs, kurš pat nav slēpis savu vainu. Jozas Vancevičus to izdarījis, jo esot sadusmojies par to, ka viņam ir maza pensija un nav izdevies biznesis. Vīrietis ar petroleju aplējis vairākas lupatas, aizdedzinājis un uzmetis tās krustiem. Tad viņš pats iekāpis auto un aizbraucis mājās, kur par notikušo pastāstījis sievai, kura izsaukusi policiju. Pensionārs gan taisnojas, ka lielu ļaunumu nav vēlējies nodarīt.

Jau iepriekš Krusta kalnā izcēlušies līdzīgi ugunsgrēki. Viens no plašākajiem dzēsts aptuveni pirms desmit gadiem, kad kalns izpostīts aptuveni 50 kvadrātmetru platībā.