Saistībā ar teroraktu Stokholmā veikta kratīšana kādā uzņēmumā

© Scanpix

Izmeklējot piektdien Stokholmā notikušo uzbrukumu, Zviedrijas policija naktī uz pirmdienu veikusi kratīšanu kādā uzņēmumā vienā no galvaspilsētas priekšpilsētām.

Stokholmas policijas preses pārstāvis paziņoja, ka nevar komentēt, vai kratīšanas laikā kaut kas ir atsavināts.

Vietējie mediji ziņoja, ka kratīšana veikta uzņēmumā, kas nodarbojas ar azbesta atkritumu savākšanu.

Jau ziņots, ka piektdien Stokholmā kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriecās kravas automašīna, nogalinot četrus un ievainojot 15 cilvēkus, tostarp divus bērnus.

Zviedrijas Drošības policija "Säpo" atzinusi, ka tas bijis apzināti sarīkots uzbrukums. Saistībā ar notikušo aizturētas divas personas, tostarp galvenais aizdomās turamais - 39 gadus vecs Uzbekistānas pilsonis.

Scanpix

Mediji vēsta, ka aizdomās turamais 2016.gadā pieteicies darbā uzņēmumā, kurā veikta kratīšana, bet nav pieņemts.

Neviena teroristu organizācija atbildību par uzbrukumu līdz šim nav uzņēmusies. Policija svētdien paziņoja, ka uzbrukuma īstenotājs paudis simpātijas islāmistu ekstrēmistiem un viņš ticis meklēts, lai viņu deportētu no Zviedrijas, jo varasiestādes noraidījušas viņa lūgumu piešķirt pastāvīgas uzturēšanās atļauju.

Decembrī viņš tika informēts, ka viņam ir četras nedēļas laika, lai brīvprātīgi pamestu Zviedriju. Februārī viņš nozudis un policija sākusi viņu meklēt.

Stokholmas policija, drošības policija un Migrācijas pārvalde atteicās ziņu aģentūrai DPA komentēt, vai aizdomās turamais bija pieteicies uz patvērumu Zviedrijā.

Kopš uzbrukuma policija veikusi kratīšanas vairākās adresēs Stokholmas apkārtnē, tostarp vēl vienā uzņēmumā un dzīvoklī, kur aizdomās turamais, domājams, uzturējies pāris stundas pirms uzbrukuma.