Narkotiku kontrabandisti maskējas par Dakaras rallija atbalsta komandu

Policija ir konfiscējusi vairāk nekā 800 kilogramus kokaīna, kas tika pārvests smagajā mašīnā, kura maskēta kā Dakaras rallija oficiāla atbalsta komandas mašīna.

Rallijs šogad notika notiek Dienvidamerikā, un kontrabandisti bija iefiltrējušies rallija pasākumā. Viņi automašīnu ar kokaīnu gatavoja transportam uz Spāniju. Kokaīns bija noslēpts, izmantojot automašīnas kravas nodalījuma dubulto dibenu.

Savu ceļu automašīna sāka Bilbao pilsētā Spānijā, no kurienes tā janvārī tika nosūtīta uz Argentīnu. Par spīti Dakaras nosaukumam, drošības apsvērumu dēļ rallijs vairs nenotiek Āfrikā, un šogad mašīnas veica maršrutu Buenosairesa — Antofagasta — Buenosairesa. Ar narkotikām pielādētais automobilis sekoja citām rallija atbalsta komandām, un tikai pašās beigās, kad tika gatavota mašīnas nosūtīšana atpakaļ uz Spāniju, iejaucās varasiestādes. Mašīnu konfiscēja Spānijas policija, kad automobilis tika saņemts Bilbao.

Policija paskaidrojusi, ka automašīna bijusi vizuāli pielāgota sacensībām, lai neatšķirtos no citiem, līdzīgiem braucamrīkiem.

Pasaulē

NATO būtiski jāpastiprina savas aizsardzības spējas un jāpalielina kaujas brigāžu skaits no 82 līdz 131, kā arī jāizveido jauni korpusi un divīzijas, kuru skaitam vajadzētu palielināties no 24 līdz 38, un tas ir tikai minimālo prasību izpildei, raksta izdevums “Defense Express”.

Svarīgākais