Vēstnieks: Stokholmā panikas nav

© Scanpix

Pēc šodien notikušā terora akta Stokholmā panikas nav, bet satiksme pilsētas centrā ir būtiski apgrūtināta, pastāstīja Latvijas vēstnieks Zviedrijā Gints Jegermanis.

"Stokholmas centrs ir satiksmei slēgts, slēgti arī lielākie veikali. Vilcieni nekursē līdz Stokholmas Centrālajai stacijai, bet apstājas piepilsētās. Tāpat centrā slēgts metro un nekursē cits sabiedriskais transports - kā es saprotu, tas tiek darīts tādēļ, lai novērstu iespēju noziedzniekam brīvi pārvietoties," skaidroja Jegermanis, piebilstot, ka cilvēki pārsvarā pārvietojas kājām un noskaņojums ir mierīgs, panikas nav.

Vēstnieks informēja, ka Stokholmas pašvaldība piedāvās piecas nakšņošanas vietas tiem cilvēkiem, kuri transporta ierobežojumu dēļ netiks mājās.

Jegermanis arī piebilda, ka patlaban Zviedrijas policija vēl nav ziņojusi par bojāgājušo un cietušo valstisko izcelsmi, līdz ar to nav skaidrs, vai starp tiem ir kāds Latvijas valstspiederīgais.

"Cilvēki, kas bija reģistrējušies konsulārajā reģistrā, ir apzināti un noskaidrots, ka ar viņiem viss ir kārtībā. Vispār vēstniecība saņēma tikai dažus zvanus - cilvēki par to, ka ar viņiem viss kārtībā, pārsvarā ziņoja sociālajos tīklos," piebilda Jegermanis.