Krievija nosoda ASV raķešu triecienu Sīrijā; tas sagraujot cīņu ar terorismu

© Scanpix

Krievijas Federācijas padomes deputāti piektdien nosodīja ASV raķešu triecienu Sīrijas gaisa spēku bāzei, bet parlamenta augšpalātas Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Viktors Ozerovs arī brīdināja, ka Krievija var Sīrijā saraut visus militāros kontaktus ar ASV.

"Tas var sagraut centienus cīņā ar terorismu," sacīja Ozerovs, vienlaikus apliecinot, ka Krievija pieprasīs steidzami sasaukt ANO Drošības padomes sēdi.

Trieciena mērķis bijis "apzīmogot" Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam izteiktās apsūdzības par viņa vainu uzbrukumā ar ķīmiskajiem ieročiem Idlibas provincē, savukārt skaidroja augšpalātas Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs.

"Šajā naktī notikušajam amerikāņu spārnoto raķešu triecienam Sīrijas aviobāzei līdzās izziņotajam mērķim "sodīt par noziegumu" ir tikai viens mērķis - ar pulveri "apzīmogot" iepriekš pasludināto spriedumu par Asada atbildību par ķīmisko uzbrukumu Idlibā," sociālajā tīklā "Facebook" norādīja senators.

Kosačovs arī pauda šaubas par to, vai tā bija Sīrijas armija, kas Idlibā otrdien pielietoja ķīmiskos ieročus.

"Asadam nevajadzētu būt ķīmisko ieroču, turklāt nav skaidrs, kāpēc viņam tas būtu vajadzīgs apstākļos, kad pozīcijas nostiprinās, nevis vājinās," norādīja Kosačovs.

Svarīgākais