Šakira sola haitiešiem skolu

Kolumbiešu popdziedātāja Šakira, kas apmeklējusi zemestrīcē cietušo Haiti, pavēstījusi, ka atradusi piemērotu zemesgabalu, uz kura varētu uzbūvēt skolu haitiešu bērniem.

Vizītē telšu pilsētiņā, kurā mitinās zemestrīces bez pajumtes atstātie cilvēki, viņa ieradusies kopā ar Šonu Pennu, kurš arī nodarbojas ar humānās palīdzības sniegšanu cietušajiem.

Reuters vēsta, ka Haiti galvaspilsētā Portoprensā Šakira ieradusies ar privāto lidmašīnu. Dziedātāja nekavējoties devusies uz vietu, kuru jaunajai skolai nolūkojuši viņas palīgi, un tikusies ar aptuveni 100 bērniem – interesanti, ka daudzi mazie haitieši zinājuši Šakiras populārākās dziesmas un ar prieku uzdziedājuši un uzdejojuši kopā ar zvaigzni. Pēc tam Šakira apmeklējusi telšu pilsētiņu, kurā mitinās ap 50 000 cilvēku, kuru mājas tika sagrautas 12. janvāra postošajā zemestrīcē. Aktiera Š. Penna pavadībā dziedātāja izstaigājusi telšu pilsētiņu, uzmundrinot tās iemītniekus un solot palīdzību.

"Mēs esam ieradušies, lai veiktu visus nepieciešamos sagatavošanās darbus un jau drīzumā varētu uzsākt Barefoot skolas celtniecību," sacījusi dziedātāja. Jāatgādina, ka Barefoot ir viņas izveidots fonds, ar kura starpniecību regulārus pārtikas sūtījumus, psihologu palīdzību un izglītību saņem vairāk nekā 6000 nabadzīgu Kolumbijas bērnu. Tāpat Šakira aktīvi darbojas fondā ALAS, kas sniedz palīdzību nabadzīgiem bērniem citās Latīņamerikas valstīs. "Es domāju, ka Kolumbijas pieredzi mēs varēsim izmantot arī šeit, pielāgojot to šīs daudz cietušās valsts vajadzībām," īsā intervijā Reuters sacījusi Šakira. Viņa piebildusi, ka skola Haiti tiks būvēta un vadīta ar citu nevalsts organizāciju palīdzību. Dziedātāja uzsvērusi, ka lielākais akcents tiks likts uz izglītību, jo bez tās Haiti atjaunošana ir neiedomājama. "Mums ir jādomā par Haiti nākotni, par to, kā šīs valsts bērni izaugs par cilvēkiem, kas būs noderīgi rītdienas sabiedrībai. Izglītība ir viens no pamatinstrumentiem, ar kura palīdzību var attīstīt un atjaunot Haiti," teikusi dziedātāja. Jāatgādina, ka 12. janvārī notikusī zemestrīce prasījusi vairāk nekā 300 000 cilvēku dzīvības un gandrīz pilnībā sagrāvusi Haiti, kas jau tāpat bija rietumu puslodes nabadzīgākā valsts, infrastruktūru.