Pārrauta dambja dēļ Jaunzēlandē evakuēti 2000 cilvēki

© scanpix

Jaunzēlandes Ziemeļsalā ceturtdienas rītā tika evakuēti apmēram 2000 Edžkambas pilsētas iedzīvotāju pēc tam, kad upe pārrāva betona aizsargdambi, applūdinot simtiem mājokļu un uzņēmumu.

Vietējās varas iestādes izsludināja ārkārtas situāciju un sāka evakuāciju, kas tika veikta ar ātrlaivām, traktoriem un skolas autobusu.

Dažās mājās ieplūdušā ūdens līmenis pārsniedza vienu metru.

scanpix

Jaunzēlandi turpina piemeklēt ciklona "Debija" ("Debbie") izraisītas lietavas. Pagājušonedēļ šis ciklons bija izraisījis plūdus Austrālijas austrumu piekrastes rajonos.

Jaunzēlandes Ziemeļsalā izejot no krastiem vairākām upēm, ir evakuēti tūkstošiem iedzīvotāju, un divas dienas ilgas lietavas ir izraisījušas zemes nogruvumus, kuru dēļ tika slēgti ceļi.

Jaunzēlandes galvaspilsētā Velingtonā trešdienas vakarā tika atcelti ienākošie un izejošie avioreisi, bet ceturtdienas rītā tie atkal tika atsākti.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais