Sīrijas opozīcija Krievijas skaidrojumu par uzlidojumu dēvē par meliem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © AFP/Scanpix

Sīrijas opozīcija kā melus trešdien noraidīja Krievijas skaidrojumu, ka Sīrijas valdības lidmašīnas otrdien uzlidojumā Idlibas provincē trāpījušas kaujinieku noliktavai, kas izmantota kā ķīmisko ieroču ražotne. Savukārt Maskava Rietumu mediju publiskotos video par Idlibas incidentu raksturoja kā inscenējumu, kam bijis provokatīvs raksturs.

"Kāds apgalvo, ka uzlidojumā trāpīts bruņojuma noliktavai. Tie ir meli," Stambulā sacīja Sīrijas opozīcijas koalīcijas priekšsēdētāja vietnieks Bašars al Hakims, Krieviju tieši vārdā nesaucot.

"Briesmas, ko Sīrijas tautai rada Sīrijas režīms, ir lielākas nekā citu pušu" radītās briesmas, preses konferencē sacīja Hakims.

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova skaidroja, ka Rietumu medijos publicētie video par Idlibas uzbrukuma sekām ir iestudēti.

"Tie rada stingru pārliecību par iestudējuma raksturu šiem videomateriāliem. Mums nav šaubu, ka visam šim pasākumam ir provokatīvs raksturs," brīfingā Maskavā sacīja Zaharova.

Organizācijas "Baltās ķiveres" pārstāvji minētajos video rīkojas "ārkārtīgi neprofesionāli", viņa piebilda.

Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs savukārt paziņoja, ka Sīrijas kara aviācija Hān Šeihūnas rajonā veikusi uzlidojumu teroristu munīcijas noliktavai un vietai, kur bijusi koncentrēta bruņutehnika.

Nemiernieku kontrolētajā Idlibas provinces Hān Šeihūnas pilsētā Sīrijas ziemeļrietumos otrdien notika uzlidojums, kura laikā izplatījās indīga gāze. Tā rezultātā dzīvību zaudējuši 72 cilvēki.

Sīrijas opozīcija vaino šajā uzbrukumā Sīrijas prezidenta Bašara al Asada armiju, kas savukārt noliedz savu saistību ar to un apsūdz "teroristu grupējumus" "ķīmisku un toksisku vielu" lietošanā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Svarīgākais