Neraugoties uz pamieru, Donbasā turpinās kaujas

© scanpix

Neraugoties uz ugunspārtraukšanas režīmu, kas ir spēkā jau otro dienu, Austrumukrainā notikušas kaujas starp Ukrainas armiju un Krievijas atbalstītajiem teroristiem.

Kopš pamiera režīma sākuma teroristi Ukrainas bruņotajiem spēkiem uzbrukuši 37 reizes, paziņoja Kijevas pārstāvji.

"Neraugoties uz šīm bruņotajām provokācijām, Ukrainas karavīri stingri pieturējušies pie ugunspārtraukšanas noteikumiem un nav atbildējuši ar pretuguni," sacīja Ukrainas armijas pārstāvis sakariem ar presi, piebilstot, ka uzbrukumos ievainoti četri karavīri.

Savukārt teroristu līderi Doņeckā apgalvoja, ka pret viņiem 35 reizes bijusi vērsta Ukrainas karavīru uguns. Par diviem šādiem uzbrukumiem sūdzējās arī Luhanskas teroristi.

Jaunā vienošanās par ugunspārtraukšanu spēkā stājās sestdien.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 10 000 cilvēku.