Labākā pasaules lidosta – Singapūrā

Britu kompānija Skytrax, kas specializējas pasaules aviopārvadājumu tirgus pētīšanā, par labāko pasaules lidostu pasludinājusi Singapūras Changi lidostu, kas pērn līdzīgā reitingā ieņēma trešo pozīciju. Līderpozīcijas saglabā Āzijas valstu lidostas, kas aizņem sešas vietas labāko lidostu desmitniekā.

AP vēsta, ka Changi lidostu par pasažieriem visērtāko šogad atzinuši arī tūrisma žurnāla Wanderlust lasītāji, savukārt DestinAsian tai piešķīrusi balvu kā Āzijas labākajai lidostai. Skytrax prezidents Edvards Pleisteds paziņojis, ka Changi lidosta atzīta arī par labāko piedāvāto izklaides un atpūtas pasākumu ziņā. "Changi panākumi nebūtu iespējami, ja miljoniem pasažieru, kas izmanto mūsu pakalpojumus, nebūtu atstājuši savus ieteikumus, viedokli. Tas motivēja mūs turpināt piedāvātā servisa uzlabošanu," paziņojis lidostas galvenais izpilddirektors Lī Seovs Jangs. Kopš atvēršanas 1981. gadā Changi lidosta saņēmusi vairāk nekā 340 dažādu balvu.

Skytrax balvas pasniegtas 30 nominācijās, un, lai noskaidrotu uzvarētājus, aptaujāti vairāk nekā 9,8 miljoni ceļotāju. Par Eiropas labāko lidostu atzīta Minhenes lidosta, savukārt Berlīnes Schoenefeld saņēmusi balvu kā lidosta, kas vislabāk piemērota zemo cenu aviokompānijām. Āfrikā par labāko atzīta Keiptaunas lidosta, Ziemeļamerikā – Vankūvera, bet Dienvidamerikā – Horhe Čavesa lidosta Limā, kuras atpūtas telpas nesen visaugstāk novērtēja programmas Priority Pass dalībnieki. Seulas Icheon lidostai piešķirta balva kā labākajam tranzītmezglam, bet tās personāls atzīts par visprofesionālāko pasaulē. Savukārt Kualalumpuras lidosta var lepoties ar to, ka tajā visraitāk strādā imigrācijas dienests, Pekinas lidostā ir vislabāk sagatavotais drošības personāls, bet Abū Dabī lidosta ir visvairāk progresējusī gada laikā.

***

10 LABĀKĀS LIDOSTAS

1. Changi lidosta, Singapūra

2. Icheon lidosta, Seula, Dienvidkoreja

3. Honkongas starptautiskā lidosta

4. Franča Jozefa Štrausa lidosta, Minhene, Vācija

5. Kualalumpuras starptautiskā lidosta, Indonēzija

6. Cīrihes lidosta, Šveice

7. Schiphol lidosta, Amsterdama, Nīderlande

8. Pekinas starptautiskā lidosta, Ķīna

9. Oklendas lidosta, Jaunzēlande

10. Suvarnabhumi lidosta, Bangkoka, Taizeme

Avots: Skytrax

Svarīgākais