Lepēna: Putins nav drauds Eiropai

© scanpix

Francijas galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere un prezidenta amata kandidāte Marina Lepēna intervijā ASV telekanālam CBS noliedza pieņēmumu, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins būtu drauds Eiropai.

"Es tam pilnīgi nemaz neticu. Es uzskatu, ka tas ir liels apmāns," svētdien pārraidītajā intervijā norādīja politiķe.

Lieli draudi Eiropas drošībai ir "aukstā kara" politika, kas "Krieviju grūž Ķīnas rokās", skaidroja Lepēna.

Atbildot uz korespondenta Andersona Kūpera jautājumu, vai viņa uzskata Putinu par slepkavu un draudu Eiropai, Lepēna sacīja, ka "Putins nav paveicis neko tādu, kas ļautu izdarīt šādus secinājumus".

Intervijā tika pieminēts arī deviņu miljonu eiro kredīts, kuru Lepēna 2014.gadā saņēmusi Pirmajā Čehijas-Krievijas bankā.

Vaicāta, vai tas nav ietekmējis viņas attieksmi pret Kremļa politiku, Lepēna sacīja, ka kredītu savas partijas finansēšanai ņēmusi Krievijā, jo Francijas bankas viņai atteikušas.

Vienlaikus Lepēna uzsvēra - nav tā, ka viņa būtu "sajūsmā" par Putinu.

"Klausieties, es neesmu fane roka koncertā. Es esmu dižas nācijas politiska līdere. Tas, kas man ir svarīgi, ir Francijas intereses," norādīja Lepēna.

Francijas prezidenta vēlēšanu pirmā kārta notiks 23.aprīlī, bet otrā kārta paredzēta 7.maijā.

Saskaņā ar Francijas prezidenta vēlēšanu sistēmu gadījumā, ja vēlēšanu pirmajā kārtā neviens no kandidātiem neiegūst absolūtu balsu vairākumu, abi visvairāk balsu ieguvušie kandidāti balotējas otrajā kārtā.

Svarīgākais