Britu zinātniekiem izdevies izstrādāt jaunu tehnoloģiju, ar kuras palīdzību var izgatavot šokolādi, kurā ir ļoti maz taukvielu. Birmingemas universitātes speciālisti uzskata, ka viņu izgudrojums nākotnē ļaus arī radīt produktus ar ļoti mazu sāls daudzumu, turklāt nemainot to garšas īpatnības.
Izvestija nauki vēsta, ka jaunā šokolāde gandrīz par 60% sastāvot no ūdens, taču pēc krāsas, garšas un smaržas atšķirt to no parastās šokolādes esot gandrīz neiespējami – tā pat kūst rokā tāpat kā parastas šokolādes tāfelīte. Šāds rezultāts iegūts, pateicoties jaunai tehnoloģijai – šķidru šokolādi maisot ar ūdeni, gaisu un īpašiem geliem, izdevies panākt, ka to molekulas kalpo kā kakao eļļas mikrolāsīšu aizvietotāji. Faktiski tas nozīmē, ka šokolādē neveidojas taukvielu daļiņas, bet gan sīciņi ūdens pilieni, kurus ieskauj ļoti plāns taukvielu apvalks. Pēc šīs pašas tehnoloģijas esot iespējams arī izgatavot majonēzi, kurā taukvielu daudzums nepārsniedz 5%, kā arī samazināt sāls daudzumu atsevišķos produktos par 80%.