Igaunija uz NATO samita laiku atjaunos robežkontroli

© skanpix

Igaunijas policija un robežsardze paziņojušas, ka no 17. līdz 24.aprīlim tiks atjaunota robežkontrole, lai garantētu drošību un sabiedrisko kārtību aprīlī gaidāmās NATO ārlietu ministru tikšanās laikā.

Uz robežas tiks kontrolētas personas, kas ierodas Igaunijā pāri Igaunijas un Latvijas robežai, kā arī ostās un lidostās.

Pagaidu robežkontroles laikā netiks pārbaudīta muitas, sanitāro, veterināro un fitosanitāro prasību ievērošana. Robežas šķērsošana teritorijās starp kontrolpunktiem šajā laikā nebūs atļauta.

Eiropas Savienības pilsoņi varēs šķērsot Šengenas zonas iekšējo robežu un ierasties Igaunijā, uzrādot ceļošanas dokumentu vai ID karti, bet trešo valstu pilsoņiem, šķērsojot robežu, būs jāuzrāda ceļošanas dokuments (pase) un dokuments, kas apliecina tiesības iebraukt Šengenas zonā.

Robežšķērsošanas punkti būs atvērti visu diennakti.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais