Krievija sašutusi: pasaules preses foto balva piešķirta attēlam ar Krievijas vēstnieka slepkavu

© Scanpix

Krievijas vēstniecība Ankarā otrdien pauda sašutumu par pasaules preses foto ikgadējā konkursa galvenās balvas piešķiršanu ziņu aģentūras "Associated Press" (AP) fotogrāfam Burhanam Ezbilidži par attēlu, kurā iemūžināts Krievijas vēstnieka Andreja Karlova slepkava.

Karlovs tika nošauts 19.decembrī mākslas galerijā Ankarā fotoizstādes "Krievija turku acīm" atklāšanā. Slepkava - 22 gadus vecais policists Mevlits Merts Altintašs - diplomātam mugurā iešāva deviņas lodes.

Turcijas fotogrāfa Ezbilidži uzņemtajā fotogrāfijās Altintašs, ģērbies uzvalkā un kaklasaitē, redzams stāvam pie sašautā Karlova, vicinot ieroci.

Vēstniecība paziņoja, ka konkursa žūrijas lēmums ir "demoralizējošs" un liecina par "pilnīgu ētikas un morālo vērtību degradāciju".

"Terora šausmu propagandēšana ir nepieņemama," teikts vēstniecības paziņojumā "Facebook".

Prestižajam konkursam, kuru rīko Pasaules preses foto fonds Amsterdamā, tika iesniegtas 80 408 fotogrāfijas, kuras uzņēmuši 5034 fotogrāfi no 125 valstīm.

Konkursa žūrija izvēlējās uzvarētājus astoņās kategorijās, apbalvojot 45 fotogrāfus no 25 valstīm.

Godalgotie darbi atspoguļo pērnā gada galvenās ziņu tēmas, sākot no konfliktiem Sīrijā un Irākā un migrantu krīzes un beidzot ar ilggadējā Kubas līdera Fidela Kastro nāvi un olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

Svarīgākais