DRAMATISKI KADRI: Jaunzēlandes piekrastē atkal izmeties liels skaits pilotvaļu

© Scanpix

Kā iepriekš vēstīts, Jaunzēlandes pludmalē bija izskaloti vairāk nekā 400 pilotvaļi. Sestdien saņemtas jaunas ziņas, ka krastā atrodas vēl vairāk nekā 200 dzīvnieku, vēsta BBC.

Jaunzēlandē krastā izmetušies vēl vismaz 240 pilotvaļi. Kopumā pēdējās dienās pludmalē atrodas vairāk nekā 650 vaļu. Brīvprātīgie okeānā atgriezuši aptuveni 100 dzīvnieku, bet vairāk nekā 330 gājuši bojā.

Dučiem brīvprātīgie izveidojuši dzīvo ķēdi, lai aizkavētu dzīvnieku dzīšanos krastā. Vetārsti un brīvprātīgie cenšas saglābt izskalotos un joprojām dzīvo pilotvaļus, cenšoties viņus atdzesēt ar ūdeni.

Nav skaidrs, kādēļ vaļi izmetušies krastā. Viena no teorijām pastāv, ka viņus uz sauszemi izdzinušas haizivis, jo beigtajiem dzīvniekiem atrastas koduma pēdas.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais