Krievijas iznīcinātāja uzlidojumā Sīrijā gājuši bojā trīs Turcijas karavīri

© Scanpix

Krievijas iznīcinātājs uzlidojumos teroristu grupējuma "Islāma valsts" mērķiem Sīrijas ziemeļos ceturtdien nejauši trāpījis ēkai, kurā izmitināti Turcijas karavīri, no kuriem trīs gājuši bojā un 11 ievainoti, ziņo Turcijas armija.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins telefonsarunā jau izteicis līdzjūtību Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam par šiem zaudējumiem, vēsta Turcijas armija.

"Krievijas amatpersonas norādīja, ka notikušais ir negadījums un izteikuši savu apbēdinājumu un līdzjūtību," teikts armijas izplatītajā paziņojumā, piebilstot, ka abas puses veiks incidenta izmeklēšanu.

Tikmēr Maskava paziņojusi, ka Putins un Erdoans telefonsarunā "vienojušies pastiprināt militāro koordināciju", turpinot Sīrijā cīņu pret "Islāma valsti".

Kamēr Ankara nav atklājusi datus par notikušā vietu, Krievija paziņojusi, ka pārpratums noticis Bābas apkārtnē, Sīrijas ziemeļos.

Turcija augustā sāka militāro operāciju Sīrijas ziemeļos, bet pie Bābas pilsētas Turcijas armija saskārusies ar spēcīgu "Islāma valsts" pretestību.

Mediji vēsta, ka pēdējo divu dienu laikā kaujās pie Bābas krituši desmit Turcijas karavīri, bet kopumā līdz ceturtdienai turku zaudējumi Sīrijā bija sasnieguši 66 kritušos.

Turcijas spēkiem un to sabiedrotajiem tagad ir kopīga frontes līnija ar Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem un to atbalstītājiem, kuriem savukārt palīdzību sniedz Krievija.

Turcijas spēki Sīrijā kontrolē gandrīz 2000 kvadrātkilometru lielu teritoriju.

Svarīgākais