Par publisku skūpstīšanos notiesātais pāris Dubaijā zaudē apelācijas prāvā

Britu pāris, kas Dubaijā ievietots cietumā par skūpstīšanos sabiedriskā vietā, ir zaudējuši apelācijas lietā.

Ajmāns Nadžāfī un Šarlote Adamsa pagājušajā mēnesī tika notiesāti uz mēnesi cietumā, un pēc tam tiks deportēti no valsts. Viņi sodīti arī ar naudas sodu par alkohola dzeršanu.

Pāris tika arestēts pagājušā gada novembrī pēc tam, kad kāda vietējā iedzīvotāja, kas viņus bija redzējusi skūpstāmies restorānā, varasiestādēm bija pavēstījusi par nepiedienīgu uzvedību un attiecīgo likumu pārkāpumu. 38 gadus veco liecinieci, kas ar savu meitu bija pusdienojusi tanī pašā restorānā, bija aizskārusi britu pāra vaļīgā uzvedība.

A. Nadžāfī par tiesas spriedumu ir paudis neapmierinātību un sola, ka lietu vēlreiz pārsūdzēs. Britu advokāts izteicies, ka apsūdzētāja pati skūpstu nemaz neesot redzējusi, un viņai par to paziņojis viņas bērns. Turklāt viņi viens otru esot nobučojuši tikai uz vaiga, un šāda rīcība neesot likuma pārkāpums.

Islāma likumdošanas speciālists Džons Strosons BBC skaidroja, ka soda smagumu ir noteicis arī tas, ka viens no apsūdzētajiem britiem ir musulmaņu izcelsmes. Turpretim citkārt Dubaijas varasiestādes mēdz pievērt acis uz tūristu vaļībām, jo viņi savos ceļojumos iztērē daudz naudas.

Svarīgākais