VIDEO: Vietā, kur mira Krievijas opozicionārs Ņemcovs, lielā steigā aizvāc ziedus

© Ekrānšāviņš

Drīzumā apritēs divi gadi kopš Krievijas opozicionārā un Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķa Borisa Ņemcova nāves, kuru nošāva pie Kremļa Maskavā. Sociālajos tīklos parādījies video, kas parāda cik ļoti cenšas Ņemcova piemiņu atstāt vēsturei, aizvācot no piemiņas vietas cilvēu nestos ziedus un opozicionāra fotogrāfijas.

Borisu Ņemcovu nošāva 2015. gada 27. februārī Maskavā uz Moskvoreckas tilta iepretim Kremlim. Opozicionārs kopā ar kādu sievieti gāja pāri tiltam, kad pēkšņi mugurā saņēma četrus šāvienus. Ņemcovs mira notikuma vietā.

Pērnā gada oktobrī sākās tiesa. Apsūdzētie ir pieci čečeņi, kuriem bijusi solīta atlīdzība par politiķa nogalināšanu. Visi apsūdzētie savu vainu noliedz. Ņemcova radinieki uzskata, ka īstie vainīgie politiķa nāvē netiks atrasti.

Vakar, 1. februārī, sociālajos tīklos tika izplatīts video, kurā vesela brigāde ielu uzturētāji lielā steigā novāc ziedus un fotogrāfijas no piemiņas vietas, kur nāvējoši tika ievainots Ņemcovs. Nav zināms, kad video ir uzņemts un vai tas ir īsts, taču interneta vietnēs tas ievietots pirms nepilna diennakts.