Kvebekas mošejas uzbrucējs - kvēls Lepēnas fans

© cnn.com

Kā iepriekš ziņots, svētdienas vakarā Kanādas pilsētā Kvebekā notika uzbrukums mošejai. Trīs uzbrucēji atklāja uguni pret tajā sanākušajiem cilvēkiem, nogalinot sešus no tiem. Atklāta jauna informācija par vienu no uzbrucējiem - 27 gadus veco Aleksandru Bisonetu.

Bisonets vietējiem bija pazīstams kā galēji labējais aktīvists, kurš studēja Lavālas universitātē Kvebekā. Vīrietis strādāja zvanu centrā un kopā ar dvīņu brāli dzīvoja vien dažus kilometrus no mošejas. Puisis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Bisonets bieži savus ierakstus publicējis kādā sociālā tīkla Facebook domubiedru grupā, kas pulcēja cilvēkus, kuri palīdz bēgļiem iekārtoties Kvebekā. Paziņojumi bija radīti iedvesmojoties no ekstrēmi labējiem franču nacionālistiem.

Tāpat Bisonets sociālajos tīklos sekojis vairākiem profiliem un cilvēkiem, kuri publicēja informāciju saistībā ar labējā spārna ideoloģiju. Vīrietis sekojis līdzi arī Francijas labējās partijas "Nacionālā fronte" līderei Marinai Lepēnai. Saviem draugiem Bisonets stāstījis, ka pēc Lepēnas vizītes Kvebekā, viņam sākusi interesēt politika.

Svarīgākais