Situācija Ukrainā saasinās: turpinās smagas cīņas

© SCANPIX

Ukrainas austrumos trešdien turpinās smagas kaujas. Apšaudēs nogalināts vismaz viens Ukrainas armijas karavīrs, bet vēl vairāki ievainoti.

"Associated Press" informē, ka smagas cīņas starp kaujiniekiem un Ukrainas spēkiem notiek jau kopš svētdienas. Kaujās dzīvību zaudējuši 8 cilvēki, bet vēl vairāki ievienoti.

Trešdienas rītā kaujinieki apšaudījuši Ukrainas pozīcijas Doņetskā. Visintensīvākās apšaudes notikušas Advijivkas pilsētiņā. Tajā palikušie cilvēki jau vairākas dienas bijuši spiesti iztikt bez elektroapgādes, arī ūdens padeve atjaunota tikai otrdien.

Novērotāji ziņo, ka kaujienieki apšaudēs izmantojuši artilērijas sistēmu "Grad". Saskaņā ar 2015.gadā Minskā parakstīto vienošanos, šāda veida ieročiem jau sen bija jābūt aizvestiem no frontes līnijas.

Kā informē LETA, Ārlietu ministrija (ĀM) pauž bažas par situācijas saasināšanos Ukrainas austrumos un aicina nekavējoties izbeigt apšaudes reģionā, lai Ukrainas valdība varētu sākt darbus humānās katastrofas novēršanai.

"Šis ir uzskatāms apliecinājums, ka netiek ievērotas Minskas vienošanās noteiktās saistības," teikts ĀM paziņojumā, kurā nosodīta Minskas vienošanās dokumentā aizliegto artilērijas ieroču izmatošana.

Svarīgākais