Par Briseles teroraktiem aizturēto Abrini apsūdz par dalību Parīzes teroraktā

© Ekrānšāviņš no video

Policija sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai par Briseles teroraktu aizturētais Muhameds Abrini saistīts arī ar 2015.gada traģisko teroraktu Parīzē.

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka Abrini izvirzītas oficiālas apsūdzības saistībā ar 2015.gada 13.novembrī notikušo teroraktu Parīzē. Novērošanas kameru ieraksti fiksējuši, ka Abrini kopā ar par Parīzes teroraktu apsūdzēto Salahu Abdeslamu dažas dienas pirms uzbrukuma atradies vienā automašīnā. Tāpat viņa pirkstu nospiedumi un DNS atrasti ēkās, kur uzturējušies teroristi un automašīnā, kas izmantota Francijas teroraktā.

Savukārt jau pēc vairākiem mēnešiem apsūdzēto marokāņu izcelsmes vīrieti novērošanas kameras fiksējušas kopā ar diviem pašnāvniekiem, kuri uzspridzinājušies Briseles lidostā. Bēguļojošais terorists 2016.gada aprīlī tika aizturēts Briselē.

Viņa advokāti medijiem pastāstījuši, ka apsūdzētais šodien uz vienu dienu nogādāts Francijā. Aizstāvji gan uzsver, ka Abrini neesot nekāda sakara ar Parīzes teroraktu. 2015.gada 13.novembrī viņš esot atradies Briselē.

Kā zināms, tad 2015.gadā notikušajā teroraktā Parīzē dzīvību zaudēja 130 cilvēki. 2016.gada 22.martā notikušajos sprādzienos Briseles lidostā nogalināti 34 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmusies teroristiskā organizācija "Islāma valsts".