Irākas vēlēšanu uzvarētājus draud diskvalificēt

Seši nesenajās Irākas vēlēšanās uzvarējušie kandidāti varētu zaudēt savas vietas parlamentā, jo viņi ir apsūdzēti par saitēm ar gāztā diktatora Saadāma Huseina partiju Baath.

Ja prasība pēc kandidātu atstādināšanas tiks izpildīta, mainīsies arī vēlēšanu rezultāts, kuru jau tagad premjerministrs Nūrī el Malikī grasās apstrīdēt tiesā.

Pēc oficiālajiem vēlēšanu rezultātiem, pašreizējā premjera partiju par divām vietā parlamentā apsteidz bijušā premjerministra Ajāda Alāvī Irakijas saraksts. Kandidāti varētu tikt diskvalificēti arī no šī saraksta, lai arī partija neatzīst, ka šāds pavērsiens būtu likumīgs.

Tomēr Taisnīguma un atbildības komiteja, kas tika izveidota, lai nepieļautu, ka vēlētus amatus ieņem iepriekšējā režīma darbinieki, aģentūrai AP stāstīja, ka četri no sešiem diskvalificējamajiem pieder pie Ajāda Alāvī Irakijas partijas. Pārējie divi ir kurdu kandidāts un pašreizējā premjerministra partijas biedrs.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais