Vētras laikā uz "Tallink" prāmja gājuši bojā sporta zirgi

© Ekrānšāviņš, delfi.ee

Igaunijas mediji ziņo, ka vētras laikā ceļā no Helsinkiem uz Stokholmu bojā gājuši divi sporta zirgi.

Ceturtdien naktī Baltijas jūrā plosījusies pamatīga vētra. Tajā nopietni tikuši "purināti" divi "Tallink" prāmji. Uz viena, maršrutā Helsinki-Stokholma pat gājusi bojā elitāri zirgi, tā ziņo Igaunijas portāls delfi.ee. Savukārt citā maršrutā, Rīga-Stokholma, prāmis ticis tik ļoti šūpots, ka vētrā nolauztā radara antena skāra vienu no kuģa priekšējiem iluminatoriem un salauza to. Rezultātā applūda vairākas kajītes un izdemolētas iekštelpas.

Delfi.ee ziņo, sporta zirgi gājuši bojā uz prāmja "Silja Symphony". Par iespējamo zirgu nāves cēloni min nosmakšanu, jo dzīvnieku transporta durvis un automašīnu klājs vētras laikā bija slēgts, taču nāves apstākļi vēl tiks noskaidroti.

Šie bijuši dižciltīgi zirgi. Viens no tiem dzimis Somijā, otrs - Stokholmā. Abi pērn sacensībās nopelnījuši vairāk nekā simts tūkstošus eiro naudas balvās.

Igaunijas eksperti pārsteigti, ka kuģi, tai skaitā "Romantika", šādos laika apstākļos ir pametuši ostu. Kā informē Somijas meteorologi vētras laikā Baltijas jūras dienvidrietumos viļņu augstums sasniedza 15 metru augstumu.

Savukārt kuģis "Romantika" ceturtdienas vakarā neilgi pirms plkst. 21:00 ieradās Rīgas ostā, bet ceļu atpakaļ uz Stokholmu veica ap pusnakti.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais