ASV arestē kristiešu kaujiniekus

ASV varasiestādes deviņus radikālas kristiešu organizācijas kaujiniekus apsūdzējušas par plāniem nogalināt policistus un karot pret ASV.

Organizācija Hutaree sastāvēja no astoņiem vīriešiem un vienas sievietes. Tās dalībnieki bija ieplānojuši nogalināt kādu Mičiganas policistu un viņa bērēs, kur, kā sagaidāms, piedalītos daudz policistu no visas valsts, sarīkot vēl vienu uzbrukumu, izmantojot mīnas un ceļmalas spridzekļus. Pēdējais no aizdomās turētajiem vakar padevās bez cīņas, ziņo AP.

Pagājušās nedēļas nogalē FIB rīkojusi reidus Mičiganas, Ohaijo un Indianas štatā, jo tiem bija ienākušās ziņas, ka organizācija gatavojas treniņam. Organizācijas tīmekļa vietnē ievietots videomateriāls, kurā grupējuma dalībnieki redzami militāra stila formās, un viņi tiek dēvēti par „kristiešu kaujiniekiem”, kas trenējas aizsardzības pasākumiem Antikrista atnākšanas gadījumā, kā arī cīņai pret valdību.

Apsūdzībā Hutaree raksturota kā pretvalstiska ekstrēmistiska organizācija, kas iestājas par vardarbību pret policistiem.

Svarīgākais