Mēģina uzstādīt rekordu, pavadot istabā 121 dienu ar čūskām

Kāds galdnieks no Anglijas Saseksas apgabala grasās nākamos vairāk nekā četrus mēnešus pavadīt istabā pie indīgām čūskām, tādējādi pārspējot līdzšinējo izturības rekordu.

44 gadus vecais Kraulijas iedzīvotājs Deivids Džonss rekordu uzstādīt iecerējis Dienvidāfrikas pilsētā Johannesburgā, kur viņam būs jādzīvo telpā, kurā ir dažādu šķirņu indīgas čūskas — kopumā to būs 40.

121 dienu ilgais pārbaudījums sāksies 24 aprīlī. Pašreizējais pasaules rekordists šajā nozarē ir dienvidafrikānis Mārtins Smits — viņš istabā ar čūskām ir pavadījis 113 dienas, kuru laikā ne reizes netika sakosts.

Savukārt iepriekšējais mēģinājums uzstādīt šāda veida rekordistu notika 2009. gadā, un toreiz drosminieku sakoda odze, un viņš ievainojuma dēļ tik tikko izvairījās no kājas amputācijas.

D. Džonsu šādas iespējas nebaida. Intervijā BBC viņš sacīja, ka čūskas viņu allaž ir interesējušas un nu ir pienākusi reize kaut ko mainīt savā dzīvē, un šis izaicinājums ir tieši tas, kas nepieciešams. „Es neesmu šausmās. Jā, vairāku iemeslu dēļ esmu nobažījies. Ne tikai tāpēc, ka šīs čūskas ir indīgas un iespēja, ka varu nonākt slimnīcā ir reāla. Man ir arī sieva un dēls, un savu ģimeni es pametīšu uz vairāk nekā četriem mēnešiem,” viņš teica.

Rekorda uzstādīšanas laikā Dž. Džonss vāks naudu labdarībai.