Jeruzalemē kravas automašīna iebrauc karavīru pūlī; 4 bojāgājušie (video) [papildināts]

© scanpix

Šodien Izraēlas galvaspilsētā Jeruzalemē kravas automašīna ir iebraukusi karavīru pūlī nonāvējot 4 cilvēkus un ievainojot vismaz 10 cilvēkus, vēsta BBC.

Izraēlas varasiestādes vēsta, ka notikušais ir terorakts un ka vīrietis, kurš vadija automašīnu, bijis teroristiskā grupējuma ''Islāma valsts" atbalstītājs.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības pārstāvji vēsta, ka 4 no ievainotajiem karavīriem ir miruši. Starp bojāgājušajiem ir 3 sievietes un 1 vīrietis.

Aculiecinieki vēsta, ka kravas automašīna braukusi lielā ātrumā pun pūlī ietriekusies speciāli. Turklāt pēc ietriekšanās pūlī kravas automašīnas vadītājs atpakaļgaitā braucis pāri cilvēkiem. Aculiecinieki uzskata, ka tas tika darīts, lai ievainotu pēc iespējas vairāk cilvēku. Izraēlas policijas priekšnieks Roni Alšeihs vēsta, ka uzbrucējs nāk no Jeruzalemes arābu reģiona.

Palestīniešu kaujinieku grupējums ''Hamas'' uzbrucēju ir nodēvējuši par varoni.

Uzbrukums noticis populārā promenādē, kas atrodas Jeruzalemes vecpilsētā. Jau vairāk nekā gadu Jeruzalemē notiek pastāvīgi uzbrukumi starp izraēļiem un palestīniešiem. Uzbrukumos tiek izmantoti naži un reizēm arī transporta līdzekļi.

Jeruzalemes mērs Nirs Barkats ziņo, ka nedrīkst ļaut terorismam uzvarēt un ka palestīniešu kaujinieki saņems bargu sodu.