Ģenerālis: Baltijā izvietoti ASV īpašo uzdevumu spēku karavīri

© F64

Baltijas valstīs šobrīd izvietoti vairāki desmiti ASV īpašo uzdevumu spēku karavīri. Tas darīts, lai tiktu stiprināta šo valstu aizsardzība, kā arī palielinātu iespēju atklāt Maskavas slēptos centienus destabilizēt situāciju bijušajās Padomju republikās.

ASV ģenerālis Reimonds Tomass, kurš nesen viesojies Baltijā sarunā ar "The New York Times" norādījis: "Viņi ir līdz nāvei nobijušies no Krievijas. Turklāt viņi to saka atklāti. Viņiem izmisīgi nepieciešama mūsu vadība."

Ģenerālis pastāstījis, ka ASV īpašo uzdevumu spēku karavīri šobrīd pastāvīgi atrodas Baltijas valstīs kopā ar vietējām specvienībām, ar kurām jau iepriekš realizēta kopēja sadarbība misijās Irākā un Afganistānā.

Publikācijā laikrakstā arī norādīts, ka pēc 2014.gada notikumiem Krimā, Ukrainā, Baltijas valstis- Latvija, Lietuva un Igaunija pievērsušas īpašu uzmanību valsts drošības jautājumiem.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka 8.jūlijā NATO samitā Varšavā tika apstiprināta vienošanās par sabiedroto spēku klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā rotācijas kārtībā. Tika pieņemts lēmums, ka 2017.gadā Latvijā, Polijā, Igaunijā un Lietuvā tiks izvietotas daudznacionālas bataljona lieluma kaujas grupas.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais