Aviokatastrofas vietā Melnajā jūrā atrod vairāku cilvēku mirstīgās atliekas [papildināts]

© Scanpix

Kā iepriekš ziņots, svētdien no rīta Melnajā jūrā, pusotru kilometru no Soču piekrastes, avarēja Krievijas militārā lidmašīna Tu-154, kurā atradās 92 cilvēki.

Starp pasažieriem bija Krievijas karavīri, žurnālisti un 64 bruņoto spēku kora "Aleksandrova ansambļa" dalībnieki. Pēc avārijas tiek veikta atlūzu un upuru mirstīgo atlieku meklēšana. Atrasti vairāki mirušie lidmašīnas pasažieri.

Tiek vēstīts, ka cilvēku meklēšanas operācijā līdz šim ir atrastas 11 cilvēku mirstīgās atliekas un 154 lidmašīnas atlūzas.

Krievijas satiksmes ministrs Maksims Sokolovs apgalvo, ka šajā lidmašīnas avārijā nav vainojams terorisms. Vēl viņš piebilda, ka šobrīd notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus un iespējamo traģēdijas iemeslu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien izsludinājis sēras.

Lidmašīna izlidoja no Maskavas, bet Sočos piezemējās uzpildīt degvielu. Tās galamērķis bija Sīrijā, kur koris uzstātos Krievijas karavīriem Hmeimimas Gaisa spēku bāzē.

Ārvalstu mediji norāda, ka aviokatastrofas cēļoņi nav zināmi, taču laika apstākļi lidojumam bija labvēlīgi. Kā ziņu aģentūrai RIA "Novosti" sacījis avots Krievijas spēka struktūrās, galvenās lidmašīnas avārijas versijas ir tehnisks bojājums vai pilota kļūda.

Russia Today ziņo, ka apmēram 3 000 cilvēku iesaistīti upuru un lidmašīnas atlūzu pārmeklēšanā 10.5 kvadrātkilometru platībā. Iesaistīti vairāki desmiti kuģi un helikopteri.