Melnajā jūrā avarē lidmašīna ar slavenā Krievijas bruņoto spēku kora dalībniekiem [papildināts]

© Scanpix

Krievijas aizsardzības ministrija apstiprina, ka Melnajā jūrā avarējusi Krievijas militārā lidmašīna, kurā atradās 92 cilvēki, ziņo BBC.

Lidmašīnas pazudusi no radariem 20 minūtes pēc tam, kad tā plkst 5:20 pēc vietējā laika pacēlās Krievijas pilsētā Sočos, kur uzpildīja degvielu. Melnajā jūrā pusotru kilometru no krasta un 50-70 metru dziļumā atrastas lidmašīnas atlūzas.

Krievijas Aizsardzības ministrija informē, ka lidmašīna Tu-154 pārvadāja Krievijas bruņoto spēku kori "Aleksandrovas ansamblis" un žurnālistus. Tie devās uz Sīrijas Latakijas provinci, lai Jaungada naktī uzstātos Krievijas karavīriem Hmeimimas Gaisa spēku bāzē.

Lidmašīnā atradās 92 cilvēki - 84 pasažieri un astoņi apkalpes locekļi.

Pašlaik nav ziņas par izdzīvojušajiem. Avārijas vietā meklēšanas darbos šobrīd iesaistīti seši kuģi, tiem palīgā plānots nosūtīt vēl trīs. Krievijas mediji ziņo, ka atrasts viens bojāgājušais.

Kā ziņu aģentūrai RIA "Novosti" sacījis avots Krievijas spēka struktūrās, galvenās lidmašīnas avārijas versijas ir tehnisks bojājums vai pilota kļūda.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai avārijas cēlonis varēja būt gaisa satiksmes drošības noteikumu pārkāpumi.

Saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas publiskoto informāciju lidmašīnā atradušies 64 Aleksandrova ansambļa mākslinieki, astoņi karavīri, deviņi žurnālisti no Krievijas televīzijas Pirmā kanāla, NTV un Aizsardzības ministrijas pārraudzītā telekanāla "Zvezda", divi valsts ierēdņi un starptautiskās sabiedriskās organizācijas "Spravedļivaja pomošč" ("Taisnīga palīdzība") vadītāja Jeļizaveta Gļinka.

Pasaulē

Atklājusies Krievijas Aizsardzības ministrijas blēdība - žurnālistiem izdevies noskaidrot, ka vietējie obligātā dienesta karavīri viņiem nezinot, reģistrēti kā līgumkaravīri, raksta “dialog.ua”.