Japānā mobilo tālruņu signālus izmanto ārstniecībā

Japāna mobilo tehnoloģiju lietojumā ir vairākus platus soļus priekšā pārējai pasaulei. Tur ierasta lieta ir viedierīces, kas spēj uztvert televīzijas kanālus, bet daudzos veikalos par precēm var norēķināties, pietuvinot tālruni īpašam sensoram. Nu tur ir kāds jaunāks trakums — mobilo tālruņu signāli, kas, kā viņi paši tic, ārstē dažādas kaites.

Pavasaris Japānā atnes ne tikai ķiršu ziedus, bet arī siena drudzi, un daudzi cilvēki šajā gadalaikā neizlaiž no rokām kabatlakatiņu. Nu tam ir risinājums: uzņēmums Japan Ringing Tone Laboratory piedāvā zvana toni, kas spēj cīnīties pret siena drudzi. Sasirgušajiem jādara tikvien, kā jāsagaida, līdz iezvanīsies tālrunis, un tanī brīdī ierīce jāpieliek pie deguna.

Dažādi zvanu toņi ir pret dažādām kaitēm. Pārdošanā ir arī tādi, kas ļauj nomest svaru.

Japan Ringing Tone Laboratory vada Macumi Suzuki, balss atpazīšanas tehnoloģiju speciālists — šādas tehnoloģijas tiek lietotas, piemēram, lai pārliecinātos par Osamas bin Ladena izplatīto audioierakstu īstumu. M. Suzuki bez ārstējošajiem telefonu treļļiem pieder arī citi izgudrojumi, piemēram, viņš ir radījis ierīci, kas spējot „iztulkot” suņu rejas.

Mobilo telefonu satura izplatītājs Index atzīst, ka terapeitisko zvanu toņu efektivitāte nav pierādīta, bet tomēr to popularitāte vedina domāt, ka japāņiem tas palīdz.