Zatleram Briselē šodien paredzēta divpusēja tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru

Valsts prezidentam Valdim Zatleram, kurš devies uz ikgadējā ASV Vācijas Maršala fonda Briseles forumu, paredzēta divpusēja tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu.

Zatleram Briselē iespējamas arī citas divpusējas tikšanās, aģentūrai LETA sacīja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Šodien Zatlers foruma laikā ticies ar ASV Vācijas Maršala fonda prezidentu Kregu Kenediju. Puses pārrunājušas šā gada Briseles foruma darba kārtību un aktualitātes.

Tāpat spriests par Latvijas sadarbību ar fondu mūsu valsts organizētajos publiskās diplomātijas pasākumos, piemēram, Rīgas konferencē, kā arī par Latvijas vietu starptautiskajā domnīcu arēnā.

LETA jau ziņoja, ka šodien Zatlers devies uz Briseli, lai piedalītos piektajā ikgadējā ASV Vācijas Maršala fonda Briseles forumā, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Tā kā Latvija ar savu ekonomikas atveseļošanas pieredzi ir interesanta politiķiem, ekonomistiem un tā tiek minēta kā piemērs Grieķijai un citām eirozonas valstīm, tad rīt, 27.martā, diskusijas "Eiropas fiskālā krīze un eiro nākotne" laikā Valsts prezidents skaidros Latvijas ekonomikas atveseļošanas plāna izpildes rezultātus.

Zatlers atzīmē, ka "dalība Briseles forumā, satiekoties un diskutējot ar augsta līmeņa amatpersonām, ekonomistiem un mediju pārstāvjiem, ir lieliska iespēja dot signālu, ka Latvijā tiek kontrolēta situācija, ir politiskā stabilitāte un noris ekonomiskā atveseļošanās".

Šogad forumā piedalīsies Beļģijas premjers, Eiropas Savienības (ES) prezidents, Igaunijas prezidents, ES augstā pārstāve ārlietu un drošības jautājumos, ES ekonomikas un monetāro lietu komisārs, NATO ģenerālsekretārs, Pasaules Bankas prezidents, ASV īpašais pārstāvis Afganistānā un Pakistānā, kā arī citi ietekmīgi politiķi un ekonomisti.

Forumā piedalīsies arī demisionējušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Briseles forums ilgs līdz 28.martam.

Svarīgākais