Ziemeļkoreja draud ar "līdz šim nepieredzētiem kodoluzbrukumiem"

Ziemeļkoreja piedraudējusi ASV un Dienvidkorejai ar «līdz šim nepieredzētiem kodoluzbrukumiem», ja Vašingtona un Seula mēģinās destabilizēt politisko situāciju valstī, ziņo "Associated Press".

"Ikvienam, kas mēģinās gāzt Ziemeļkorejā valdošo režīmu, neuzvaramā armija dos līdz šim nepieredzētu kodoltriecienus," sacīts Ziemeļkorejas armijas vadības izplatītajā paziņojumā.

Phenjanas agresīvais paziņojums nācis klajā pēc 19.martā Dienvidkorejas plašsaziņas līdzekļos izskanējušās informācijas, ka ASV un Dienvidkoreja ir izstrādājušas kara stratēģiju pret iespējamām Ziemeļkorejas militārām aktivitātēm.

Ziemeļkoreja regulāri nāk klajā ar paziņojumiem, kuros apsūdz ASV un Dienvidkoreju plānos ieiet tās teritorijā un piedraud asi reaģēt, arī ar kodoluzbrukumu. Rietumvalstu diplomāti šos draudus uztver mierīgi.

Kā jau ziņots, marta sākumā Dienvidkorejā notika Vašingtonas un Seulas kopīgi rīkotas militāras mācības. Ziemeļkoreja jau pirms to sākuma draudēja dot spēcīgu triecienu ikvienai militārajai darbībai, taču mācību laikā Ziemeļkorejā nekādas aktivitātes netika novērotas.