Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas medijs: Tramps sarunā ar Baltijas valstu līderiem esot licis tiem aizvērties

© REUTERS/Scanpix

Krievijas medijs "Агентство информационных сообщений" publicējis materiālu, kurā it kā atsaucas uz informāciju CNN. Austrumu kaimiņš apgalvo, ka jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps pirmajā sarunā ar Baltijas valstu līderiem licis tiem apklust.

"Агентство информационных сообщений" ziņo, ka D. Trampam esot notikusi pirmā telefonsaruna ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, kā arī viņas kolēģiem no Latvijas un Lietuvas.

Notikušajā konferences zvanā ar Baltijas valstu prezidentiem Tramps kļuvis tik dusmīgs, ka licis runātājiem apklust un pārtraucis sarunu, vēsta medijs.

Krievijas mediji apgalvo, ka 28. novembrī D. Trampu uz sarunu aicinājusi pati Lietuvas prezidente, taču bez iepriekšējas brīdināšanas D. Grībauskaite esot svarīgajai sarunai pievienojusi arī valstu vadītājus no Latvijas un Igaunijas. Krievijas medijs klāsta, ka saruna pārkāpusi ētikas normas un tās laikā valdījusi agresīva diplomātija pret D. Trampu, kas nākamo ASV prezidentu sadusmojis.

Tikmēr pasaules ziņu aģentūras vēsta, ka D. Tramps novembra beigās esot runājis ar Zviedrijas, Polijas, Ungārijas un Slovēnijas pārstāvjiem un šo sarunu gaitā tik tiešām esot atgadījusies kāda "nesekmīga komunikācija" starp dažām nelielām valstīm, taču konkrētas valstis netiek nosauktas. Krievijas mediji gan uzņemas atbildību apgalvot, ka tās bijušas tieši Baltijas valstis. Tiesa, nedz Latvijas, nedz Lietuvas prezidentu interneta vietnēs nav atrodama informācija par šādām, būtiskām telefonsarunām.