Ledus sablīvējumus pie Panevēžas Lietuvā neizdodas saspridzināt

Lietuvas sapieriem trešdien nav izdevies saspridzināt ledus sablīvējumus, kuru dēļ pie Panevēžas applūdusi vairāk nekā tūkstoš hektārus liela teritorija ar vairākām dārza mājiņām, ziņo 15min.lt

Lai gan ledus spridzināts pat vairākās vietās, sastrēgumi Sanžiles upē tikai pavirzījušies uz priekšu par dažiem desmitiem metru. Pagaidām nav izlemts, vai ceturtdien spridzināšanu turpināt. Kā izteicies Panevēžas Karaļa Mindauga mehanizētā kājnieku bataljona komandieris Nerijus Stankevičs, nav skaidrs, cik sprādzienu vēl varētu būt vajadzīgs, bet ir cerība, ka agri vai vēlu ledus izkustēsies.

Otrdien bija iecerēts spridzināt ledu arī Nēres upē Jonavas rajonā, bet tur ledus izkustējās pats, kolīdz tajā bija saurbti caurumi spridzināšanai.

Prāva dārzu kooperatīvu teritorija ar 135 mājiņām applūdusi arī Kauņas rajonā pie Nevēžas upes. No turienes evakuēti desmit cilvēki.

Nemunas lejtecē, kur šopavasar iespējami īpaši lieli pali, pagaidām ledus iešana nav sākusies. Kuršu jomā ledus biezums sarucis no 48 līdz 42 centimetriem, ledū parādījušies lāsmeņi un plaisas. Upes otrā krastā, Kaļiņingradas pusē, ceturtdien un piektdien paredzēti spridzināšanas darbi Nemunas deltas attekā Skirvītē, pa kuru iet Lietuvas un Krievijas robeža.

Kopumā visā Lietuvā šobrīd applūduši ceļi 35 kilometru garumā, un ūdens dziļums applūdušajās vietās svārstās no 25 līdz 90 centimetriem, vēsta portāls "Lrytas.lt".

Svarīgākais