Ļvovas Nacionālajā universitātē atklāj latviešu valodas studiju

23.martā Ivana Franko Ļvovas Nacionālās universitātes Starptautisko attiecību fakultātē, pateicoties Latvijas vēstniecības Ukrainā un Latvijas Goda konsula Ļvovā Volodimira Garculas sniegtajam atbalstam, atklāja latviešu valodas studiju.

V.Garcula apsveica studentus ar rasto iespēju īstenot viņu vēlmi apgūt latviešu valodu un uzsvēra Baltistikas centra perspektīvo ieguldījumu Latvijas un Ukrainas kultūrvēsturisko saikņu stiprināšanā.

Šī studija ir Ukrainā vienīgais Baltistikas centra ietvaros īstenotais projekts, kurš Ļvovas nacionālās universitātes studentiem sniegs iespēju iepazīties ar Latvijas vēsturi, kultūru, folkloru, literatūru, kā arī apgūt latviešu valodu kā otro svešvalodu. Latviešu valodu pasniegs filoloģijas doktors, dzejnieks un literatūrzinātnieks Jurijs Sadlovskis, kurš pats mācījies un strādājis arī Rīgā - Latvijas Universitātē.

Baltistikas centrs rosinās interesi par latviešu valodu un kultūru arī kā zinātnisko pētījumu objektu, veicinās sadarbību baltistikas un ukrainistikas jomā starp pētniekiem un zinātniskajām institūcijām Ukrainā, Latvijā un citviet Baltijā. Viens no centra mērķiem ir nodrošināt interesentus ar informāciju par Baltijas valstīm visdažādākajās jomās - politiku, ekonomiku, biznesu, tūrismu.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais