Latviete Īrijā, iespējams, nogalinājusi lietuvieti; vietēji iedzīvotāji šokēti par notikušo

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Kā vēsta portāls "baltic-ireland.ie" kāda latviete Īrijā tiek turēta aizdomās par aptuveni 40 gadus veca lietuvieša noslepkavošanu.

Portāls norāda, ka Lietuvas pilsonis, vecumā ap 40 gadiem, ar vairākām durtām brūcēm, kas izrādījās nāvējošas, tikai atrasts 20. novembrī ap plkst. 2.30 naktī dzīvokļu kompleksā The Maltings, Roscrea pilsētā. Mediķu pūles glābt vīrieti izrādījušās nesekmīgas, un vīrietis notikuma vietā gājis bojā.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka slepkavību, iespējams, izdarījusi kāda 45 gadus veca latviete, kura jau iepriekš bijusi pazīstama ar mirušo. Sieviete sākotnēji nogādāta policijas iecirknī, taču vēlāk pret drošības naudu atbrīvota. Apsūdzētā jau 11 gadus dzīvo un strādā Īrijā. Nākamā tiesas sēde viņai paredzēta 22.decembrī.

Portāls arī norāda, ka vietējās pilsētiņas iedzīvotājus šokējis notikušais, jo konkrētais dzīvojamais rajons Īrijā tiek uzskatīts par ļoti droši.

Pasaulē

Krievijas zinātnieki sākuši izvairīties no piedalīšanās nozīmīgos pētījumos laikā, kad pret fiziķiem, kas iesaistīti hiperskaņas un ātrgaitas aerodinamikā, tiek vērstas represijas, laikrakstam “The Wall Street Journal” pastāstīja fiziķis Jaroslavs Kudrjavcevs.

Svarīgākais