Francijā notiesā sievieti, kura izlikusies, ka cietusi teroraktā

Cilvēki pulcējas pie "Bataclan" koncertzāles Francijā, lai pieminētu 2015.gada 13.novembrī nogalinātos cilvēkus. © SCANPIX

Francijas tiesa vakar piespriedusi reālu brīvības atņemšanu kādai jaunai sievietei, kura melojusi, ka cietusi 2015.gadā notikušajā teroraktā Parīzē.

Kā izrādās, tad 24 gadus vecā Laura melojusi, ka tikusi ievainota džihādistu uzbrukumā bārā Parīzē. Tikai mēnesi pēc notikušajiem uzbrukumiem sieviete vērsusies policijā, kur apgalvojusi, ka uzbrukumos smagi cietusi, viņai pazudis arī maks un citi dokumenti. Sieviete pat uzrādījusi dokumentus no slimnīcas.

Tomēr sieviete pieļāvusi kādu kļūdu. Viņa apgalvojusi, ka ievainojumus guvusi sprādziena rezultātā, lai gan patiesībā konkrētajā bārā notikusi apšaude. "The Local" informē, ka vēlāk arī noskaidrots, ka ārsts, kurš it kā parakstījis viņas medicīnas izziņas patiesībā sievieti nav pat redzējis. Tikmēr attēlus ar gūtajām traumām Laura nelegāli lejuplādējusi no interneta.

Vakar notikušajā tiesā sievietei piespriests vienu gadu ilgs cietumsods, turklāt viņai jāveic arī simboliska iemaksa teroraktos cietušo cilvēku atbalsta fondā.