Vācu žurnāls publicējis izdomātas intervijas ar slavenībām

Kopš 2004. gada vācu žurnālā Neon, kas specializējas slavenību dzīves atspoguļošanā, publicētas vismaz piecas izdomātas intervijas ar tādām zvaigznēm kā Bejonsu, Kristīnu Agileru un Snoop Dog. Internetā ievietotā paziņojumā žurnāla vadība atvainojusies gan lasītājiem, gan māksliniekiem, norādot, ka ar krāpšanā vainoto žurnālistu attiecības jau pārtrauktas.

AFP vēsta, ka skandāls nācis gaismā janvārī, kad Bejonsas menedžments Neon redakcijai sūdzējies par publicēto interviju ar dziedātāju, apgalvojot, ka Bejonsa ar šādu žurnālistu vispār nav tikusies un neko viņam nav stāstījusi. Turklāt materiālā bijušas sarakstītas absolūtas muļķības, piemēram, par it kā noslēgto divu gadu ilgo laulības kontraktu starp Bejonsu un dziedātāju Jay-Z – pēc autora domām, tam būtu jākalpo kā pierādījumam baumām, ka mūziķu ģimene drīzumā gatavojas šķirties. Tāpat šajā intervijā Bejonsa it kā nicīgi izteikusies par baltādainajiem producentiem – pēc viņas menedžmenta apgalvojuma, dziedātāja nekā tāda nekad nav sacījusi. Neon redakcija vēsta, ka materiāla autors, ārštata žurnālists Ingo Moceks nav spējis ne tikai apstiprināt atsevišķus Bejonsas izteikumus ar attiecīgiem ierakstiem diktofonā, bet arī diezgan nepārliecinoši atbildējis uz citiem jautājumiem.

"Mums nācies pieņemt, ka šī intervija vispār nav notikusi, un sadarbību ar Moceku mēs esam pārtraukuši," vēsta Neon. Žurnāla redaktori Mihaēls Eberts un Tims Kloceks cer, ka ar atvainošanos un situācijas izskaidrošanu pietiks, lai Bejonsa neiesūdzētu izdevumu tiesā. Jāpiebilst, ka pastāv pamatotas šaubas par vēl vairāku I. Moceka interviju autentiskumu. Apsteidzot iespējamas prasības tiesā, Neon faktiski atsaucis visus viņa materiālus, atzīstot, ka arī intervijas ar Kristīnu Agileru un repa mākslinieku Snoop Dog varētu būt sagudrotas.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais