Latvieti Īrijā nogalina ribiņu dēļ; slepkavam cietumsods

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Īrijas tiesā noslēgusies Latvijas pilsoņa A.Karpova slepkavības lietas izskatīšana, vēsta portāls "baltic-ireland.ie".

Centrālā krimināltiesa pirmdien pieņēma lēmumu, ka 39 gadus vecais Lietuvas pilsonis Deivydas Zigelis, kurš tika atzīts par vainīgu nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma, cietumā pavadīs piecus gadus, ziņo RTE.

Zvērināto tiesa jau jūnijā atzina, ka Zigelis ir vainīgs nodarījumā, bet krimināltiesai bija jālemj par sodu. Krimināltiesa atzina, ka noziegums acīmredzami netika izdarīts ar nodomu, un piesprieda Deivydas Zigelis septiņu gadu cietumsodu, pēdējos divus gadus nosacīti atliekot. Tiesnesis norādīja, ka, lai arī apsūdzētais ir alkoholiķis, viņš šķiet saprātīga persona, ir apsolījis nekad vairāk nepieskarties alkoholam un parāda patiesu nožēlu par izdarīto, informē portāls.

Jau vēstīts, ka 2014.gada februārī Latvijas pilsonis ticis sadurts strīda laikā, kad kopā ar divām citām personām lietoja alkoholu. "Baltic-ireland.ie" norāda, ka strīda iemesls bijis tas, ka Karpovs neatnesa no gaļas veikala kaimiņa prasītās ribiņas.

Pasaulē

Krievijas zinātnieki sākuši izvairīties no piedalīšanās nozīmīgos pētījumos laikā, kad pret fiziķiem, kas iesaistīti hiperskaņas un ātrgaitas aerodinamikā, tiek vērstas represijas, laikrakstam “The Wall Street Journal” pastāstīja fiziķis Jaroslavs Kudrjavcevs.

Svarīgākais