Glābs zemestrīcē Jaunzēlandē cietušos tūristus

© Scanpix

"Associated Press" informē, ka Jaunzēlande plāno nosūtīt militāros helikopterus un armijas kuģi, lai glābtu aptuveni 1000 ārvalstu tūristus, kuri zemestrīces izraisīto seku dēļ iesprostoti Kaikouras pilsētā.

7.8 magnitūdas stiprās zemestrīces dēļ pilsētai nevar piekļūt ar transportu. Daudzviet notikuši vairāki zemes nogruvumi, pamatīgi cietuši arī vairāki vietējas nozīmes ceļi.

Kaikoura ir viens no iecienītākajiem tūristu galamērķiem Jaunzēlandē. Te paveras gleznains kalnu skats, tomēr zemestrīces dēļ apstākļi pilsētā, kur dzīvo aptuveni 2000 cilvēku, ir smagi. Daudzviet trūkst dzeramā ūdens un ir problēmas ar nepieciešamā nogādāšanu pilsētas iedzīvotājiem.

Par spīti tam, ka tiek aktīvi domāts, ka palīdzēt pilsētā iesprostotajiem cilvēkiem, šobrīd pieejamās laika prognozes liecina, ka pilsētu būs grūti sasniegt pat ar lidaparātu.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais